Gepersonaliseerde escape room als cadeau

Vorige week heb ik een super gave escape room neergezet! Op een ochtend werd ik gebeld, door patty van der heydt, van de NTR, ken je wel toch? Ik had natuurlijk geen idee, maar dat blijkt een grote Nederlandse omroep te zijn, die allerlei programma’s produceren. Denk bijvoorbeeld aan het klokhuis, nieuws uit de natuur, nieuwsuur en meer, allemaal herkenbaar uit uit mijn kindertijd.

Overzicht van de escape room
Overzicht van de escape room als cadeau

Patty was een afscheidsfeestje aan het organiseren voor Marlijn, die weg is gegaan bij een bepaalde productie X(waarvan ik de naam niet mag noemen in mijn uitingen). En Marlijn is een echte escape room fanaat. Samen met haar familie heeft ze al een stuk of 10 escape rooms in Brabant uitgespeeld.

Ze hadden mij gevonden via Google (yess!) en vroegen zich af ik (ongeveer anderhalve week later) een gepersonaliseerde escape room kon neerzetten voor Marlijn, als cadeau. Ik keek even in mijn agenda en moest het een en ander verschuiven, maar natuurlijk wilde ik dat!

Samen met de collega’s, zonder dat Marlijn er iets vanaf wist!, heb ik een gepersonaliseerd escape room gemaakt met leuke puzzels over de productie , gebruik makend van scripts, foto’s en leuke verhalen over Marlijn en de serie. De vragen waren zo opgesteld dat ondanks Marlijn ze met haar kennis moest kunnen oplossen, het toch nog steeds een behoorlijke uitdaging was. Een te makkelijke escape room is niet leuk, natuurlijk!

Op het media park in Hilversum aangekomen, werd ik door het kantoor geloodsts(“Gelijk doorlopen naar achter, zodat Marlijn je niet ziet”) naar een studio achterin. De studio heb ik helemaal getransformeerd en mijn puzzels klaargezet, zoals je op de foto’s kunt zien. Het was erg leuk dat er af en toe nieuwsgierige mensen kwamen kijken en de puzzels wilden bestuderen. Dat moest natuurlijk nog wel een geheim blijven, want de collegas konden helpen via een walki-talki.

Het leuke van de studio was, dat er een enorm raam in zit, dus iedereen kon meekijken hoe Marlijn en collega’s het deden. Een van de collega’s had ook walki-talki’s, die marlijn mocht gebruiken om kennisvragen te stellen aan collega’s. Met een biertje of wijntje erbij was het een geslaagde borrel, en Marlijn is uiteindelijk ontsnapt uit de kamer!

Al met al vond ik het super leuk om te maken en vonden Marlijn en haar (toekijkende) collegas het allemaal heel gaaf en interessant! Ik durf wel te spreken over een eerste success, behaalt doordat mensen mij via Google hebben gevonden!

Lijkt het jou ook leuk om een gepersonaliseerde escape room als cadeau te geven, te organiseren voor jouw bedrijf, kantoor, team of vriendengroep? Alles is mogelijk en te overleggen!