Studenten escape room – Blog

Ik ben een student Informatica en ben actief bij de studievereniging van Informatica en Wiskunde. Deze studievereniging viert elk jaar zijn verjaardag, met een week vol activiteiten. Om in de sfeer te komen van deze feestweek, was een van de wilde ideën van de dies(verjaardag) commissie om een escape room op te zetten. Super gaaf natuurlijk en toen ik het hoorde heb ik gelijk contact met ze opgenomen om te vragen of ik ze kon helpen.

Zo geschiedde en een week later stond de gehele commissie vol spanning in mijn persoonlijk escape room en probeerde deze op te lossen. Ze waren met z’n zessen en het ging heel goed! Na iets meer dan een half uur stonden ze alweer buiten, helemaal enthousiast. Vervolgens heb ik ze laten zien hoe ik het opzetten van z’n escape room aanpak, uitgelegd wat voor soort dingen belangrijk en waar ze op moeten letten. Dit advies hebben ze ter harte genomen en ze zijn hard aan de slag gegaan.

Ik was zeer nieuwsgierig naar wat ze allemaal hadden gemaakt, wat hun persoonlijk insteek was. Ik vermoedde dat het veel te maken zou hebben met eigenschappen van de vereniging en de commissie: uilen, verjaardagen en ambachtelijke graanjenever ketel 1. Ze hadden de kamer opgezet in onze commissieruimte, waar normaal erg veel spullen in staan, dus ik was erg benieuwd hoe ze het allemaal hadden aangepakt.

Afgelopen dinsdag, 8 Maart, was het zo ver. Samen met mijn oud-bestuursgenootjes, waar ik altijd escape rooms mee speel, gingen we de uitdaging aan. Ons werd eerst een aantal regels verteld, waarna we een donker commissiehok werden ingeleid. Nu mocht ik eindelijk zelf een zelfgemaakte, persoonlijke escape room spelen en hij was cool! Na een kort introductieverhaaltje, over een uil die opgesloten zat en de sleutel die kwijt was, konden we aan de slag.

Persoonlijke ervaring studenten dies escape room
Kijk voor meer foto’s op de website van de studievereniging

Na 36 minuten stonden we weer buiten. Wat een gave experience was dat. De persoonlijk escape room was zeer goed gelukt, ontzettend gaaf en sfeervol! Ik heb zeker nog wat goede nieuwe inspiratie gekregen en nieuwe technieken geleerd om mijn escape rooms nog spannender en leuker te maken. Helaas waren wij niet de snelste, een ander oud bestuur was ons te snel af, met een mooie tijd van 26 minuten. Ik wil de dies hartelijk bedanken voor het neerzetten van z’n gave kamer en heel veel succes wensen met de komende dies week van de vereniging. Als die net zo gaaf wordt als de escape room was, dan wordt het een top week!

 

Mocht je zelf ook een persoonlijke escape room willen voor de verjaardag/evenement van een vriend, collega, vereniging, bedrijf, famillie of welke groep dan ook? Neem contact met mij op om te overleggen!