Gepersonaliseerde escape room: Grande finale

Mijn eerste gepersonaliseerde escape room was een succes! Een vriend van mij, Joey, is een soort spelleider bij een rollenspel en wilde een nieuwe groep kennis laten maken hiermee. Hij wilde een grande finale maken door een moeilijke puzzel te introduceren die de spelers moesten oplossen om de schat te vinden. Hij zag dat ik popup-escape was begonnen en vroeg of ik iets voor hem kon maken.

Joey test Grande Finale uitIk werd direct enthousiast en ben aan de slag gegaan om de popup escape zo aan te passen zodat het gespeeld kon worden op één tafel, met vijf mensen en binnen een half uur op te lossen was. Daarvoor heb ik uiteindelijk allemaal nieuwe puzzels gemaakt en deze samengevoegd tot de Grande Finale.

Joey moest hem natuurlijk eerst zelf spelen om te kijken of het leuk genoeg was. Dat wilde hij natuurlijk maar al te graag doen en zo geschiedde, hij ging aan de slag. Hij was gelijk enthousiast en heeft er ongeveer driekwartier over gedaan. Perfect dus, aangezien je met meerdere mensen altijd sneller bent.

Afgelopen zaterdag 19 December was de grote dag en zouden Joeys vrienden zijn spel gaan spelen. Het spel wat ze speelden was Dungeons and Dragons, een rollenspel wat zich vooral in een gefantaseerde spelwereld afspeelt. Ze wisten niet dat er een eindpuzzel zou komen, laat staan een echte puzzel op tafel. Toen ze dachten dat het klaar was, kwam mijn Grande Finale op de tafel, stond de timer op 30 minuten en moesten ze aan de slag. Vol verbazing begonnen ze aan de puzzel.

Ze hebben het uiteindelijk gehaald in 25 minuten, perfect dus, en ze waren erg enthousiast. Hieronder staan wat fotos van de spelers in actie!
Gepersonaliseerde Escaperoom puzzel oplossen - Grande finale Gepersonaliseerde escaperoom op locatie - Grande finale

Gepersonaliseerde escaperoom - Grande finale 1

Tijdens een spel Dungeons&Dragons leek het mij een goed idee om mijn spelers te verrassen met een escape challenge die aan tafel gespeeld kon worden. Gezien de spelers best wel hebzuchtig zijn en proberen te ontsnappen met de schat zonder dat hun medespelers er wat van zien wou ik ze uitdagen met iets waar ze alleen samen uit kunnen komen. Zo heeft Jan-Willem mij geholpen om een echte schatkist op tafel te kunnen neerzetten waar de spelers door te puzzelen de schat konden bemachtigen. Dit gaf een mooi einde aan het verhaal wat we speelde en de verrassing toen de kist op tafel werd gezet en de timer ging lopen gaf de hele avond de glinster die het nodig had. Mijn advies zou zijn aan iedereen die dit leest, heb je een gaaf idee, overleg dit met Jan-Willem. Hij is creatief en denkt zelfs met je mee om de escape challenge om te vormen naar een persoonlijk verhaal!- Joey van den Heuvel

Dit is een van de vele voorbeelden hoe mijn popup-escape gepersonaliseerd kan worden. Ik denk graag met u mee om een gave, leuke en uitdagende escaperoom neer te zetten! Een persoonlijk verhaal, aangepaste tijdsduur of moeilijkheidsgraad, het kan allemaal! Neem contact met mij op via de pagina gepersonaliseerde escaperoom en we gaan wat leuks neerzetten!