Kinderfeestje idee: Escape room – Opa en het geheimzinnige schrift

Meisjes! Opa is verdwenen.. Ik.. ik.. ik kreeg het net te horen van oma. Opa is weg en ik moet hem opzoeken. Maar het lukt mij niet, kunnen jullie mij helpen? Zo kwam ik paniekerig de kamer binnen waar 12 meiden van 10 jaar op het kinderfeestje van mijn nichtje aan tafel zaten. Ze werden stil, naja, in hoeverre dat kan als je 12 enthousiaste meiden die net taart hebben gegeten en vol spanning zitten te wachten op de “escape room”.

Speciaal voor het kinderfeest heb ik een nieuwe kamer ontwikkeld, die geschikt zou moeten zijn voor jongere kinderen vanaf een jaartje of 10. En dat was het, het was een groot succes. In twee groepen van 6 hebben de meiden de kamers gespeeld. Spannend vonden ze het wel, voor dat ze naar binnen gingen. Gelukkig zaten er altijd wel een paar stoere meiden bij die echt wel durfden, maar toch wel met veel geluid naar binnen gingen.

Binnen aangekomen was er eerst een moment van ‘Shit, en nu’. Gelukkig pakten beide teams snel de draad op en de tijd vloog voorbij. “We hebben nog maar een kwartier, dat redden we nooit”. Het tegendeel was waar, met af en toe een klein duwtje in de rug via het computer systeem “Huh, hoe weet de computer dat?”, opende beiden groepen op precies 00:00 de schatkist…

Maar tot grote verrassing was de schat weg.. Opa was hier blijkbaar ook al langs gekomen en hints achtergelaten over waar we de schat konden vinden.. Beiden groepen vonden één hint en door deze slim samen te voegen, creërden ze een schatkaart. Schoenen aan, jassen aan en naar buiten. Daar de schatkist gevonden met een laatste puzzel, die ze met z’n allen konden oplossen. En jahoor, de schat was gevonden. En opa? tja…

Is jouw kind ook echt een fanatiek puzzelaar of houdt ze wel van wat spanning en sensatie? Dan is de kinder popup-escape een super leuk kinderfeestje. Neem contact met mij op en wie weet hebben jullie binnenkort een escape room in jullie huis!